Ambassade Gelegenheidskleding Menu
https://ambassade-gelegenheidskleding.nl/heren/smoking/smoking-accessoires
   
  Smoking-Tuxedo-Black tie

  Smoking-Tuxedo-Black tie

  Smokings in diverse prijsklassen en kwaliteiten

  Stijlvol en klasiek

  Voor de Heren

  Kies een perfect passende smoking in een zo sober en donker mogelijke uitvoering van comfortabele stof. Draag er een klassiek wit katoenen hemd bij, eventueel met opstaand boord en geplisseerd front, en met dubbele manchetten. Kies een strik, de mooiste strikt u zelf. Een wit jasje of geheel witte smoking is voorbehouden aan tropische temperaturen en oorden, en is dus in Nederland misplaatst. Zie af van het dragen van een horloge (gezelligheid kent immers geen tijd) of een riem, donkere bretels kunnen wel. Beperk dingen als portefeuille en sleutels tot het minimum. Draag het liefst zijden, maar in elk geval kuitlange, zwarte kousen. Kies voor hoogglanzend zwarte schoenen, dit mogen veterschoenen of instappers zijn. De manchetknopen zijn sierlijk en niet te opvallend. Kies je voor een (bij voorkeur zwarte) cumberband draag hem dan met de plooitjes omhoog.

  Onze smokings zijn er in diverse uitvoeringen: met shawlkraag of haakrevers en in slim en comfort fit, de pantalon is voorzien van een galon (glanzende streep). Er is keus uit 100% wol en een blend kwaliteit. De prijzen zijn vanaf €239,- en zijn meestal uit voorraad of binnen een week te leveren.

  Bij een smoking mag maar één soort schoenen gedragen worden en dat zijn lakschoenen. Deze zijn er in diverse kwaliteiten waarover we u graag informeren in de winkel. Bij de lakschoenen draagt u lange vaak zijde kousen tot over de kuit, deze kunt u bij ons in diverse kwaliteiten vinden.
  Bij de smoking draagt u een Bow tie, dit hoort eigenlijk een zelfstrikker te zijn maar in de praktijk wordt de strik met haakjes ook veel gebruikt. De dresscode black tie geeft al aan dat de kleur van de strik zwart hoort te zijn, hier wordt heel vaak vanaf geweken en wordt een leuke gekleurde strik gebruikt.