Ambassade Gelegenheidskleding
https://ambassade-gelegenheidskleding.nl/dames/dresscode-etiquette
   
  Dames dresscode per gelegenheid

  Dames dresscode per gelegenheid

  De Ambassade te Bussum helpt u

  Dresscode tenue de ville

  Tenue de ville betekent letterlijk stadskleding. Dat zegt echter nog niet zoveel over wat je dan precies moet aantrekken en wat voor outfit de gastheer of gastvrouw van je verwacht als je dit op de uitnodiging hebt gelezen. De dresscode Tenue de Ville komt vaak voor bij een bruiloft, opening of receptie.
  De heren dragen een donker kostuum, voor de dames is het belangrijk te onthouden dat Tenue de Ville staat voor rust en elegantie. Een mantelpakje of een geklede jurk is hiervoor een goede keus. Als je naar een feest gaat waar de dresscode niet strikt is, dan mag je waarschijnlijk een iets kortere rok of jurk dragen die net boven de knie komt, wordt de dresscode wel strikt nageleefd dan is het belangrijk dat de rok of de jurk in elk geval op de knie of er net overheen wordt gedragen.
  Let op: draagt u een mantelpakje, dan is het not done om het jasje uit te doen!   

  Gebruik vooral zachte pastel kleuren of aardetinten die subtiel geaccentueerd worden door ton-sur-ton accessoires zoals eenvoudige pumps en een kleine enveloptas. houd de sieraden en accessoires ook bescheiden. Panty’s of kousen zijn verplicht neem een lichte panty die je benen een egale, subtiel gebruinde tint geven.
  Een hoed is toegestaan, maar is niet verplicht. Let hierbij wel op dat de hoed niet de hoeden van bijvoorbeeld de moeder van bruid of bruidegom overtreft. Veelal staat op de uitnodiging aangegeven of een hoed juist wel of niet gewenst is, je kunt ook kiezen voor een haaraccessoire in de vorm van een bloem of corsage.

  Dresscode Morning suit

  Morning dress of Morning coat/jacquet

  De dames dragen een chique jurk die minstens tot aan de knieën reikt. Handschoenen worden hierbij meestal niet gedragen, een hoed hoeft niet maar wordt vaak wel gewaardeerd. Houd met de keus voor de sieraden vooral in gedachten dat het niet te veel mag opvallen, kies dus voor niet te grote oorbellen en een rustig collier. Een mooie clutch mag natuurlijk als deze maar past bij de outfit.
  Deze dresscode komt in bepaalde kringen geregeld voorkomt bij huwelijken maar ook tijdens speciale gelegenheden zoals Prinsjesdag. Het lijkt veel op de dresscode White Tie, het grootste verschil is dat de morning dress of coat alleen overdag gedragen wordt. De naam van deze dresscode komt van de outfit die heren aantrekken, het jacquet. De lange zwarte jas met rond weggesneden voorpanden wordt gedragen op een gestreepte broek zonder omslag met zwarte leren schoenen.

  White Tie 'Cravate blanche' of ‘Decorations’
  Dit is de meest formele dresscode die er bestaat. Deze dresscode wordt dan ook vaak gedragen bij officiële gelegenheden zoals een zeer formeel gala, speciaal diner of ontmoetingen met bijvoorbeeld het koningshuis. De heren dragen hierbij een rokkostuum welke aan strikte voorschriften moet voldoen de dames mogen zich bij White Tie volledig uitleven. Trek letterlijk alles uit de kast om te glinsteren en te fonkelen. Bescheidenheid bestaat hier niet.  De Dames dragen een ‘groot’ avondtoilet, waarmee bedoeld wordt, een lange gedecolleteerde japon, bij voorkeur mouwloos , een open schoentje,  eventueel handschoenen, het meest passend is tot over de ellebogen, en er mag een avondtasje worden gedragen.
  Overdag is het toegestaan om een hoed te dragen. Dure en opvallende juwelen mogen worden gedragen mist deze wel elegantie uitstralen. Tevens wordt er verwacht dat eenieder er zeer verzorgt uit ziet. Dus besteed ook aandacht aan uw haar en make-up.